Matthias Asperup januar "Tissot månedens spiller" i Metalligaen // Foto: Steen M - www.innocent.dk

Brian Møller under en uddeling af hædersbevis på isen i Arenaen  // Foto: Steen M – www.innocent.dk

 

Efter knap 8 år på posten som direktør i Rødovre Mighty Bulls stopper Brian Møller fra dags dato.

– Jeg mener at tiden er inde til at prøve noget nyt. Klubben er tæt på at få delvis ny ejerkreds, ny bestyrelse og nye lokaler, og skal nu bevæge sig i en ny retning, så det er et godt og naturligt tidspunkt at træffe en sådan beslutning, fortæller han.

Brian Møller var egentlig blevet tilbudt at forsætte i det nye setup, men har valgt at søge nye udfordringer.

– Jeg er glad for, at de gerne ville have mig med, men jeg mener, at jeg har tjent min værnepligt. Det har været med blod, sved og tårer og mange hårde beslutninger. Selv når jeg har været på ferie, har det været med telefon og computer, for i et job som dette, har man aldrig rigtig fri. Nu skal ishockey i Rødovre løftes et nyt step op, og det tror og håber jeg, at de nye, som nu træder til, kan gøre. Det er vigtigt, at Rødovre har elite ishockey, det hjælper også i stor grad moderklubben RSIK. Dog mener jeg at god økonomi, kommer før de sportslige resultater, det er en meget vigtigt point, ligesom de mange frivillige og Rødovre Ånden skal plejes og holdes ved lige.

– Det har været en meget hård tur at få genoprettet økonomien. Vi har fra start måttet skære helt ind til benet, selvom det har været nogle svære beslutninger. Det har dog været nødvendigt, fortæller han.

I de seneste 8 år er mange ting ændret, og nogle af de ting Brian Møller selv nævner, er de helt små forskelle, som har hjulpet til bringe Mighty Bulls på ret kurs. Eksempelvis noget som simpelt som kasseapparater i barer og indgangene har hjulpet til at skabe systemer. Eller opgraderingen til dankortautomater, online billetsystem eller headsets som hjælper vagterne med at kommunikere med hinanden. Han påpeger, at der er rigtig mange ting, som man måske ikke lægger mærke til, men som i dagligdagen er en grundstenene for en fungerende klub. Og for 8 år siden, var dette så godt som ikke eksisterende.

– På det sportslige plan synes jeg, at vi overordnet har spillet nogle flotte sæsoner ud fra de midler, som vi har haft. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det slutter med en sæson som denne, men i løbet af årene har vi haft virkelig mange fantastiske og nervepirrende øjeblikke. Højdepunktet var selvfølgelig bronzemedaljerne i 2013. Samtidig har vi formået at udvikle masser af unge danske spillere, hvilket er et centralt punkt i Rødovres ishockey DNA.

– Vi har stået sammen i op- og nedture. Rødovre Ånden er gennem årene blevet genskabt og fungerer i bedste velgåendehed. Vi har haft mange gode øjeblikke, både på isen, men også med spillere og frivillige udenfor isen til fester og busture rundt i landet. Rygraden i klubben er de mange frivillige, som til sammen lægger så mange timer i klubben, og gør deres allerbedste for at hjælpe til – det er enestående.

I årene har Brian Møller gjort meget ud af at skabe en stærk ”social profil” for klubben, hvilket blandt andet har udmøntet sig i samarbejder med Kræftens Bekæmpelse og BØRNEfonden.

– Det har betydet meget for mig, at vi har kunnet hjælpe en masse foreninger og organisationer – ja, også skoler. Vi har hvert eneste år inviteret forskellige grupper til ishockey. Det har både været børn, syge og handicappede, der normalt ikke ville komme til ishockey, som har fået gode oplevelser gennem Rødovre Mighty Bulls. Vi har også støttet organisationer med billetter til deres indsamlere for at gøre noget godt for dem, som hjælper andre, fortæller han.

Gennem de 8 år har gode relationer været et kernepunkt for direktøren. Dette skyldes især starten på tiden i Rødovre Mighty Bulls, hvor det konkurstruede selskabs tillid kunne ligge på et meget lille sted.

– Da jeg kom til klubben var selskabet på fallittens rand og der var et ikke eksisterende samarbejde med moderklubben RSIK. Der var et dårligt forhold til andre ligaklubber og DIU – og negative overskrifter i pressen. Men det lykkedes os, at få det vendt, fortæller han og forsætter:

– I dag har eliteselskabet et rigtig godt samarbejde til RSIK og Rødovre Kommune, ligesom vi har det godt med alle de andre ligaklubber. Vi har det godt med DIU, pressen, sponsorer, leverandører og ikke mindst alle de frivillige. Det var også med særdeles stor stolthed, at vi fik titlen som ”Årets Klub” til den første udgave af Dansk Ishockey Award.

– Det har altid været vigtig for mig, at både jeg og klubben har haft gode relationer til omverdenen. Hvis man lykkes med dette, så har man nogle rigtige gode ambassadører og ildsjæle for klubben, og det mener jeg er lykkes. Jeg vil selvfølgelig også gerne sige tak til alle, som jeg igennem tiden har mødt gennem Rødovre Mighty Bulls. Fans, sponsorer, samarbejdspartnere, frivillige, spillere, trænere, ledere og alle andre. Det har været 8 hektiske og hårde år, men også gode og meget spændende.

Det er ikke kun de mange frivillige, som i årenes løb har hjulpet med at drive ishockeyklubben. Faktisk, så har Brian formået at involvere hele familien og gøre dem til ishockeyelskere.

– Jeg skal også huske at sige tak til min familie! At drive en eliteklub som eneste fuldtidsansatte er hårdt. Man har groft sagt alle kasketterne på, men min familie har stået bag mig gennem årene. Min mor har gjort rent på kontoret, min søster har passet Fanshoppen, mine sønner har kørt til trykkeren og har solgt kampprogrammer og altid hjulpet, hvis der har manglet hænder. Og sidste men ikke mindst, så har min hustru Karina hjulpet med at stå for byttepenge, kontroloptællinger af kasseapparater og gøre spillerlejligheder i orden og meget, meget andet. Uden hjælp fra dem og mange gode venner, så havde det ikke været muligt at drive klubben.

– Jeg takker for den store opbakning og alles indsats. Jeg glæder mig til at se den udvikling, som de nye folk omkring klubben forhåbentlig kan skabe, og de er selvfølgelig altid velkomne til at ringe for et råd, siger han.

Kampen mod Gentofte Stars var den sidste med Brian Møller i direktørstolen, og når spillernes og de frivilliges afslutningsfest er veloverstået, takker han endeligt af. Til spørgsmålet om, hvad fremtiden nu skal bringe, er svaret først og fremmest ferie:

– Min plan er lige nu at holde noget ferie. Det kan jeg for første gang i 8 år, uden at skulle holde øje med telefonen eller svare på mails. Min hustru Karina og jeg er også ved at sælge vores hus og bygge et nyt, så der er masser af ting at tage sig af, ligesom jeg altid har hjulpet til omkring frivilliggøremål og interesseret mig for politik, slutter han og forsikrer, at han helt bestemt kommer forbi Rødovre Skøjte Arena til den nye sæson.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail