pitkanen-faceoff-herning

Riku Pitkänen (tv) skifter Herning-trøjen ud med Rødovres // Foto: Steen M.

Rødovre Mighty Bulls har skrevet kontrakt med den finske forward Riku Pitkänen på en kontrakt gældende frem til nytår.

Spillertruppen var egentlig på plads, som det også tidligere er meldt ud, men skadesproblemer har gjort det nødvendigt at tilføre nye kræfter til holdkortet.

Pitkänen spillede i sidste sæson for Herning Blue Fox, hvor han var med til at vinde Metal Ligaens grundspil og senere sølvmedaljerne. 27-årige Pitkänen bidrog med 34 point i de 50 grundspilskampe og 11 point i 16 slutspilskampe.

Rødovre-holdet får dermed en spiller, som kender ligaen og har vist sin kvalitet på niveauet. Pitkänen har, før han kom til Danmark, spillet lige over 300 kampe den næstbedste finske række Mestis.

Sportschef Jørgen Illemann om tilgangen af Riku Pitkänen:

– Lige nu er situationen, at vi har et par folk ude med mindre skader. Da muligheden for at tilknytte Riku på en 4 måneders kontrakt så pludselig dukkede op, så valgte vi at slå til. Det gør, at vi kan tage det mere roligt med dem, som er skadet, og ikke behøver at forcere et comeback med risiko for, at de måske får et ”sit back” på deres skader.

– Jeg har fået super gode referencer på Riku – blandt andet fra nogle spillere i Herning Blue Fox, som fortæller, at Riku er en super sympatisk fyr både på og uden for isen, og vigtigst; en rigtig dygtig ishockeyspiller, som vil passe godt ind i vores DNA.

– Derudover har jag selv haft en masse positive samtaler med Riku og han glæder sig til at komme tilbage til Danmark. Jeg tror, at vi har været meget heldige med at finde en type som Riku på nuværende tidspunkt af sæsonen, så tæt på sæsonstart.

Pitkänen lander i København mandag morgen, og starter træningen med holdet mandag eftermiddag. Han vil gå på isen i trøje nummer 9.

Kontrakten med Riku Pitkänen indeholder en klausul, som giver mulighed for yderligere forlængelse af aftalen, når den udløber til januar.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail