FansISumpenJublerSilhuet

 

Udendørshockey som man kender det og ser frem til hvert år  i USA under navnet Winter Classic, vil blive en besværlighed men også nødvendighed i Rødovre hele næste sæson.

En omfattende renovering af Rødovre Skøjte Arena skal påbegyndes lige efter landskampen d.26.april og forventes at vare et lille års tid. Spillerne har længe klaget over isens beskaffenhed og derfor trænger køleanlægget til en kraftig sanering.

Men den egentlige grund til igangsætning af et større renoveringsprojekt skal findes i nogle nyopdagede sætningsskader i betonfundamentet som nødvendiggører omfattende tiltag for at sikre Arenaens beståen.

For at fastholde elitehockeyen indenfor kommunegrænsen, har man været nødt til at tænke i kreative baner og derved kom idéen med udendørs ishockey som man kender det fra tidligere tider herhjemme og fra Winter Classic i USA. Kommunen har beredvilligt stillet et område til rådighed og det vil blive Rådhusplænen som kommer til at lægge “græs” til banen i det kommende år.

Idét at al træningsaktivitet henlægges til Hal 2 ved siden af Arenaen, så vil alle kampe skulle afvikles på den nye udendørs bane som nu anlægges ved siden af rådhuset.

Rødovre Mighty Bulls direktør Brian Møller er langtfra tilfreds med udendørsordningen: “Det giver absolut ikke de bedste vilkår for vores spillere og tilskuere men når det nu skal være, så hilser jeg initiativet der sikrer fortsat lokal afvikling af kampene velkommen.”

Det vil kun være mindre betydelige ting som Mighty Bulls får indflydelse på i processen omkring den nye bane, hvor omklædningsfaciliteterne vil være en af dem, da kun borgmesterens og viceborgmesterens kontorer i dag er store nok til at huse omklædningsrum. Klubben har således frem til starten af august til at afgøre, om man lade udeholdene benytte det noget større borgmesterkontor og selv benytte viceborgmesterens eller selv tage det store omklædningsrum som en slags “hjemmebanefordel”.

Første spadestik til anlægget af banen og de udendørs tilskuerfacilliteter foretages af Rødovre kommunes borgmester Erik Nielsen i dag d.1.april kl.17:00 på Rådhusplænen under overværelse af ledelsen i Danmarks Ishockey Union samt spillere, trænere og ledelse fra Rødovre Mighty Bulls samt et større presseopbud og nysgerrige borgere.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail