smidtslut01

 

Efter en stor karriere stopper Rødovre Mighty Bulls’ kaptajn Michael Smidt efter den sidste kamp i slutspillet.

“Jeg kan godt mærke at fokusen er ved at trække væk fra hockeyen,” fortæller han efter den sejrrige kamp mod Aalborg Pirates søndag eftermiddag.  “Der er andre prioriteter der trækker. Jeg har genne flere sæsoner tænkt på, om hvornår det er det rigtige tidspunkt,” forklarer han om sit stop.

Det var dog i løbet af denne sæson at han traf sin endelige beslutning.  “Nu udløber min kontrakt også og så føler jeg at det er det rigtige tidspunkt nu. Al den energi jeg har tilbage giver jeg nu i slutspillet og så takker jeg af….”

Vi spørger ind til om han vil være at finde i periferien af ishockeyen eller om det er et definitivt farvel. Han afviser ikke, men siger alligevel at han har brugt så mange år på ishockeyen, så nu vil han bruge tiden efter slutspillet og puste lidt ud og få sporten lidt på afstand. Ud fra hans mimik, syntes det dog ikke oplagt i første omgang men mon ikke klubben gerne vil kunne have lov til at trække lidt på hans ekspertise i fremtiden…?

Smidt kigger lidt tilbage på sin glorværdige karriere og peger på tre ting der står klarest i hans erindring. “Nummer ét er helt klar DM-guldet i 1999,” fortæller han. Ind på en flot andenplads kommer hans scoring mod USA i en VM-kamp.

På en tredjeplads kommer deltagelse på landsholdet sammen med sin bror Lars Eller. “Det, at få lov til at spille en landskamp med sin bror er noget ganske særligt,” fortæller Smidt som nåede fem-seks kampe sammen med Lars. “Vi spillede optakt til VM ovre i Canada og jeg var med hele vejen hvor jeg dog måtte tage hjem. Men Lars og jeg stod over i Montreal og jeg sagde ‘her skal du hen Lars’ og tre-fire år senere så stod han der virkeligt,” fortæller han smilende.

Smidt startede på Rødovres elitehold i 1995 men havde en afstikker til Aalborg i 2003 og et par sæsoner frem. Han har som den eneste i Rødovre rundet de magiske 600 kampe for holdet. De sidste mange år som kaptajn hvor han efter sit karierrestop vil blive husket som en respekteret rollemodel for de unge spillere og som en værdig repræsentant for holdet.

Endnu udestår dog nogle slutspilskampe for Rødovre Mighty Bulls før at han helt kan smide arbejdstøjet.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail