Hvis der kommer en lockout i NHL vil vi undersøge mulighederne for at de gamle Rødovre drenge kommer og træner og evt spiller for Rødovre Mighty Bulls. Men der er mange ubekendte faktorer som først skal undersøges før at nogle af vores NHL-profiler kan optræde på dansk is.

Den nuværende overenskomst mellem klubberne og spillerne rinder ud 15.september og det ser ærlig talt lidt besværligt ud at skulle nå dette. Repræsentanter for klubber og spillernes fagforening NHLPA er ikke kommet nærmere en aftale på trods af mange dages forhandlinger.

NHL-premieren d.11.oktober synes derfor nu at være i fare for i hvertfald en udskydelse.

Dette vil i så fald ikke være første gang i historien at man vil kunne opleve lockouts i NHL. 1994-95 lockout’en gav mange aflyste kampe og den regulære sæson blev skåret ned til 48 kampe pr. hold.  Og senest blev hele 2004-2005 sæsonen aflyst da parterne ikke kunne enes om en overenskomst.

Dette giver spekulationer omkring hvor mon udenlandsproff’erne skal vedligeholde deres grundform og kamprutine. Det kunne være en nærliggende tanke, at spillerne stiller op for deres “moderklubber”. Økonomien i den danske liga i forhold til NHL er alt andet lige noget anderledes stykket sammen. Så at have en udenlandsprof spillende i en dansk klub vil medføre en forsikringspræmie af en betragtelig størrelse. En størrelse som under normale forhold vil overstige den økonomiske formåen for f.eks. Rødovre Might Bulls. Men der forskes da i forskellige muligheder for rundt i klubberne alligevel at kunne realisere tankerne hvis lock out’en bliver en realitet. Man kunne måske forestille sig at en kreds af sponsorer ville støtte op om projektet rundt om i landet.

“Hvis det viser sig, at der er mulighed for det, går vi i dialog med spillerne. Det kunne jo være stort, hvis en, to eller alle tre kom og spillede i Rødovre,” siger direktør i Rødovre Mighty Bulls, Brian Møller, til DR Sporten.

Men svaret på om vi får danske NHL-profiler at se i de danske skøjtehaller i den kommende sæson vil henstå i det uvisse i den nærmeste tidshorisont men tanke-eksperimentet med at se Jannik Hansen, Lars Eller og Mikkel Bødker optræde i Mighty Bulls trøjer giver en behagelig følelse.

“Det ville være et stort scoop – ikke kun for Rødovre, men for hele ishockeysporten i Danmark -hvis der var mulighed for at se nogle NHL-spillere i ishockeyarenaerne hjerhjemme. Jeg vil tro, at det kunne give en masse reklame for sporten og en masse tilskuere,” siger Brian Møller om NHL-situationen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail