Mads Eller i jubel efter Rødovrescoringen som blev sat af Julius Nyqvist  // Foto: Daniel Storch

 

Fredag aften i Rødovre Centrum Arena bød på en scoringsmæssig tæt affære i fjerde kvartfinalekamp, hvor intensiteten var i højsædet på isen foran 2.700 veloplagte tilskuere.

Kampen endte 1-1 i ordinær tid, og dermed skulle vinderen findes i overtid. Blot halvandet minut inde i fjerde periode blev duellen afgjort, da Steffen Frank scorede til 1-2 for gæsterne. Dermed fik SønderjyskE fortjent udlignet til 2-2 i kvartfinaleserien, efter Rødovre ellers var foran 2-0 i kampe.

Første periode i aftenens kamp endte målløs. Der var løse chancer i begge ender, men den største chance tilfaldt Kim Johansson, der var tilbage på holdet. Svenskeren tøvede og missede dog stort på åbent mål, og Patrick Galbratih nåede tilbage i position for at redde pucken.

I anden periode faldt kampens første mål, mens Rødovre var i powerplay. Julius Nyqvist blev manden med scoringen, da han fra distancen ekspederede pucken op i modsatte hjørne til 1-0-føring efter syv minutter.

Rødovre havde svært ved at følge med i gæsternes tempo, og det betød, at Mario Simionis tropper så småt blev spilstyrende i fem mod fem. Overtaget udmøntede sig også en udligning med fire minutter til pause. Her kunne Anders Biel styre pucken ind bag en ellers stærkt spillende Stefan Ridderwall efter skud fra Daniel K. Hansen.

Resten af perioden blev med SønderjyskE i en totaldominerende rolle. Rødovre-spillerne hang efter og kæmpede for at lukke af foran eget mål. Pausen var tiltrængt for de rødblusede spillere.

I tredje periode fik Rødovre chancen i fire gange overtal, men antallet af afslutninger – alle regnet med – kunne mere eller mindre tælles til en håndfuld. De ellers så vigtige overtalssituationer var langt fra at blive konverteret til mål af Magnus Bogrens ellers flot fightende tropper.

Anders Førster fik kæmpe chance med ét sekund tilbage af ordinær tid, men han misbrugte på Stefan Ridderwall, og så skulle kampen afgøres i overtid.

Helt nøjagtigt ét minut og 32 sekunder inde i fjerde periode dukkede Steffen Frank op og scorede til 1-2 til stor ærgrelse for de fleste i arenaen. Efter det afgørende mål opstod lidt tumult foran Rødovres bænk, men dommerne fik skilt spillerne ad. Og serien kan fortsætte med uformindsket styrke på søndag i Vojens, hvor femte kvartfinalekamp venter med faceoff fra kl. 17.15.

Inden aftenens opgør blev David Suvanto kåret til årets spiller for Rødovre Mighty Bulls. Den svenske back modtog den traditionsrige Herbert Knox-pokal af sportschef Jørgen Illemann på isen til stor applaus fra publikum.

 

Rødovre Mighty Bulls – SønderjyskE 1-2 OT (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
26:43 1-0 Julius Nyqvist (Bergholt, Astrup) [PP1]
36:18 1-1 Anders Biel (Hansen, Galbraith)
61:32 1-2 Steffen Frank
Udvisninger: RMB 4×2 min, SE 7×2 min
Skudstatistik: 17-37 (6-10, 6-17, 5-8, 0-2)
Tilskuere: 2.697

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail