Det er med stor glæde, at Rødovre Mighty Bulls i dag kan præsentere en vigtig brik til den kommende sæson. Riku-Petteri Lehtonen overtager cheftrænerposten hos RMB og vi ser meget frem til et spændende samarbejde.

Sportschef Jørgen Illemann om ansættelsen af Lehtonen:

– Vi er meget tilfredse med, at det nu er faldet på plads. Jeg har aldrig oplevet noget lignende efter vi offentliggjorde, at vores daværende træner Magnus Bogren havde valgt at opsige sin kontrakt. Min indboks eksploderede med ansøgninger fra både seriøse og mindre seriøse kandidater, og jeg har fået et sted mellem 60 og 75 ansøgninger.

– Så det har været et stort arbejde at gennemgå dem alle sammen, for herefter at starte en proces op på at skaffe referencer på de ansøgere, som vi fandt interessante. Vi har haft en håndfuld kandidater, som har været fløjet hertil og set Rødovre Centrum Arena og lokalområdet og selvfølgelig haft nogle gode samtaler.

– Riku var et spændende navn, som vi hurtigt faldt over, men også en kandidat, som jeg vidste nok lå noget over, hvad vi havde af budget. Samtalerne og besøget gjorde ham ikke mindre spændende, så vi besluttede, at vi ville give det et forsøg, selvom det kunne blive svært at få enderne til at nå sammen. Gensidig interesse viste sig dog at være løsningen, så ved en god gedigen forståelse for vores fælles mål er aftalen nu faldet på plads.

Riku-Petteri Lehtonen har senest stået i spidsen for italienske Ritten/Renon, som han har ført frem til fire italienske mesterskaber ud af fire mulige. Holdet spiller samtidig i Alps Hockey League, der dækker Østrig, Slovenien og Italien, og har vundet den en enkelt gang med Lehtonen som cheftræner. Sideløbende har Lehtonen været assistenttræner på det italienske landshold, der ligesom Danmark spiller i A-gruppen, og han vil også være en del af den italienske trænerstab ved det kommende VM i Slovakiet.

Før han tog til Italien var han assistenttræner i den bedste finske række, Liiga, hvor han i 2010 blev mester med TPS. Inden trænerkarrieren kom i gang havde Lehtonen en flot karriere som aktiv spiller med mere end 300 kampe i Liiga og sæsoner i både svenske SHL, tyske DEL samt den italienske liga, hvor det også blev til to mesterskaber med Milano.

Riku-Petteri Lehtonen ser frem til at blive en del af Rødovre Mighty Bulls:

– Jeg glæder meget mig og er glad for at skrive under med Rødovre. Jeg kan ikke vente med at møde spillerne, de andre trænere og folkene i klubben, så vi kan komme i gang med arbejdet.

­- Jeg har allerede set arenaen, faciliteterne og lidt af byen og mødt nogle af folkene i klubben, som har givet et rigtig godt førstehåndsindtryk. Derudover har jeg hørt godt om den danske liga, men også om Rødovre fra tidligere trænere og spillere, så jeg er sulten efter at komme i gang og efter at lære mere om dansk ishockey, lyder det fra den nye cheftræner.

Lehtonen starter i Rødovre til august, men vil naturligvis allerede nu tage del i sammensætningen af den nye spillertrup sammen med sportschef Jørgen Illemann og være inde omkring sommertræningen. Den fysiske træning vil blive varetaget af Michael Myhre og Performance Center Copenhagen, som også i den kommende sæson vil være tilknyttet Rødovre Mighty Bulls. Endnu et samarbejde, som vi glæder os meget til.

Kontrakten er en såkaldt 1+1, der gælder for de kommende to sæsoner, men kan opsiges af begge parter efter den første sæson.

Omkring sammensætningen af spillertruppen kan vi yderligere oplyse, at flere danske spillere er på plads og offentliggøres snarest.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail