Hvis man som fan af Mighty Bulls ikke kunne glæde sig over aftenens resultat, så kunne man i stedet få et indblik i den stærke norske ishockey fankultur som kom til fuld udtryk i torsdag aftens kamp i Arenaen.

Den lokale norske Frederiksstad lokalradio sendte direkte hjem til fjeldlandet mod nord fra presselogen i Rødovre Skøjte Arena. De to medrejsende radiofolk fortalte os lidt om den stærke norske hockeykultur som i Frederiksstad dog overgås af fodbolden.

Rødovre Skøjte Arena virkede meget imponerende på vores norske radiovenner som fortalte, at man i Frederiksstad gennemsnitligt har 1700 tilskuere pr. kamp. Når lokalrivalerne Sparta fra nabokommunen kommer på besøg, huser man ofte 2500 tilskuere men så er deres noget rustikke skøjtehal også fyldt til bristepunktet.

Frederiksstad har som bekendt Magnus Sundquist som træner og har gennem de seneste år haft flere profiler på holdet med en fortid i Rødovre. Bob Hagelin, Kimo Kaiki.. ehhh, ja – ham den fiske keeper, Christoffer Bengtsberg – den svenske keeper samt Michael Eskesen.

En flok medrejsende norske fans satte på trods af deres talmæssige underlegenhed deres præg på tilskuerrækkerne i Arenaen. Er stort humør hos dem som gennem dagen kun var blevet bedre og bedre efter besøg på “Carls” samt mødet med de gode kolde fadøl i Arenaen. De fortalte, at en stor fadøl i Norge typisk koster 70 kroner….. så derfor var de mægtigt glade for Danmark, landet det flyder med mælk og ….fadøl. Det var ikke helt uden forundring at vores norske broderfolk konstaterede at der var udskænkning i Arenaen da ølsalg i de norske skøjtehaller er et totalt ukendt fænomen.

Efter kampen fik vi også en kort snak foran Stjernens omklædningsrum med Magnus Sundquist som simpelthen følte det underligt at skulle gå mod gæsternes omklædningsrum efter kampen. “Jeg har jo været her i Rødovre i adskillige år, syv som spiller og fire som træner. Det er jo på sin vis ligesom at være hjemme igen,” fortæller han.  Magnus synes efter kampen i aften dog ikke at kunne se den helt store forskel på Mighty Bulls siden han forlod holdet. “Men jeg synes dog det er skønt at se de yngre som nu er vokset op og er blevet gode og begynder at tage ansvar. Og så er der jo Smidt, Karvinen og Astrup… De er jo bare altid gode,” smiler han.

Men ellers mener han, at Stjernen bare havde et bedre hold i aftenens kamp. “Mighty Bulls er faktisk et overraskende et velkendt navn i Norge, så vi mødte tyrene med respekt og det var derfor en god skalp vi tog her til aften.”

Stjernen fortsætter deres “Danmarksturné” fredag og lørdag mod Herlev og Copenhagen og ender lørdag med en afslutningsfest  på Carls Old Inn, hvor danske og norske ishockeyfans sammen med hele det norske hold kan hygge med bl.a. irsk folkemusik. Og efter de norske fans’ afslutningsdans i Arenaen efter kampen torsdag at dømme, så kan det blive overordenligt festligt og måske en anelse interessant oplevelse. Jeg vil i hvertfald råde folk i lokalområdet til at lukke for skodderne og trække deres døtre indenfor…..

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail