Andreas Grundtvig ved 3-0 scoringen // Foto: Steen M - www.innocent.dk

Andreas Grundtvig 0,04 sekunder før målscoringen til 3-0… // Foto: Steen M – www.innocent.dk

 

Det man måske manglede i helt præcise afleveringer, fik man til gengæld i drama og intensitet da Rødovre slog Amager i første kamp i semifinalerne 5-4 onsdag aften.

Et pænt stort fremmødt publikum var vidne til et Rødovre-hold som allerede efter omkring to minutters spil bragte sig forat med 1-0. Rødovre-drengene forsøgte at fastholde momentet men Amager kom godt med i perioden. Men omkring midten af perioden blev den 2-0 og ikke engang et halvt minut er spillet før 3-0 er en realitet.

Amager kom dog mere med i den dramatiske kamp som det udviklede sig til. Rødovre løb lidt med på Amagers drengestreger med eksempelvis at angribe keeperen ved blokeringer og der udspillede sig en del håndgemængt kampen igennem som udviklede sig til mere korporlige og hadeagtige handlinger. Det er slutspilshockey dette her….

Og nogle Amgerkanske powerplaymål gav fornyet håb for gæsterne der godt over midten af anden periode fik bragt kampen på 3-2. Men 4-3 endte anden periode med efter endnu en Rødovre-scoring.

En udvisning i periodens sidste sekunder hvor dommeren tydeligt ser en Rødovre-forseelse men var ganske imune eller blinde overfor den hændelse som udløste Rødovre-spillerens ageren kom til at koste.

Tredje periode startede derfor med Rødovre undertal og efter godt et halvandet minuts spil fik Amager med endnu en scoring til 4-3 færten af muligheden for sejr. Som efter flere af gæsternes scoringer, udløste dette en momentvis opblomstring hos gæsterne som spillede en god gang udebanehockey og bidragede til underholdningen. Men knapt syv minutter inde i perioden fik Rødovre luft med en scoring til 5-3.  Halvandet minut efter fik Amager sat kampens sidste scoring ind til slutresultatet 5-4.

Amager jagede sin chance for udligning resten af perioden men Rødovre havde lært af tidligere perioder og holdt en rimelig disciplin og kørte resten af kampen hjem til første sejr i serien af tre kampe.

Efter kampen hørte vi Andreas Grundtvig synpunkter omkring denne første kamp i serien.

“Det var jo lidt af en rodekamp,” siger han. “Vi kommer dog godt fra start med tre gode mål og Amager begynder på deres dumheder. Vi ved at de laver dem hvis de kommer bagud. Vi forsøger at holde vores spil men hopper nogle gange med på deres dumheder,” fortæller han.

Og Rødovre er bestemt ikke dommernes kæledægge i kampen da de går med på Amager-løjerne og gæsterne haler ind.

“Ja, de får lavet et par powerplay-mål som får dem ind i kampen igen,” siger Grundtvig. “Men selvom de får de mål, så arbejder vi os godt tilbage i kampen igen og forsøger stadig at holde momentum i kampen og vise at det er os der skal styre kampen og hele denne her serie,” siger han.
“Vi ved jo at vi er et skøjtestærkt hold og kører op fire kæder hele kampen, så hvis vi bare skøjter alle tre periode, så kører vi dem over,” siger han om strategien for de kommende kampe, fredag og søndag ude mod Amager.

“Nu har vi lært dem at kende og ved at de bliver ved med deres julelege. Vi skal bare forsøge at holde hovedet koldt og gøre de ting som vi kan finde ud afså skal sejrene nok komme,” understreger Andreas Grundtvig.

De to næste kampe spilles begge på Amager fredag kl.20:00 og søndag kl.18:00

 

Rødovre Ishockey – Amager Islander 5-4  (3-0, 1-2, 1-2)
01:58 Schultz, Phillip Schultz (Kaels, Andersen)
09:18 Sebastian Sørensen (Luplau)
09:41 Lucas Andersen (Skovby)
21:27 Rasmus Jørgensen (Hellqvist, Razmus)
31:09 Axel Hellqvist (Stokholm, Knudsen)
32:13 Frederik Skovby (Grundtvig, Andersen)
41:42 Steffen Schultz (Oldendow-Larsen, Laursen) [PP1]
46:12 Rasmus Birk Heine (Grundtvig)
47:20 Jonas Veiby (Hellqvist) [PP1]
Udvisninger:  RSIK 14x2min, AMI 8x2min
Skudstatistik: 20 – 19 (12 – 7, 6 – 9, 1 – 2)
Tilskuere: 255

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail