SteffenKlarskovSommertraning

Se flere fotos fra sommertræningen på vores Facebook-side // Foto: Steen M – www.innocent.dk

 

Vi var med til en af Rødovres Mighty Bulls sommertræninger for at se, hvad i alverden hockeyspillere laver om sommeren og får en snak med Steffen Klarskov.

Når sidste kampfløjt har lydt og sommeren begynder, så tænker vi hockeyelskere frem mod næste sæson men efterhånden får sommeren os på lidt andre tanker. Vi hygger med grill, sommerfester og det frie liv og skænker nok ikke hockeyspillerne de store tanker, her langt fra sæsonstart.

Vi besluttede, at finde ud af hvad de laver og mødte frem til en sommertræning i slutningen af juni måned for at få løftet sløret for, hvad der sker i truppen lige nu.

En rigtig stor del af truppen for næste sæson er på plads nu og vi mødte næsten alle de kendte ansigter samt de nytilkomne, da truppen mødtes hen på eftermiddagen. Der var høj stemning og drengene skulle først spille bold en times tid hvorefter den stod på cirkeltræning i “Hal 2” der i øjeblikket er blotlagt for is.

Den lidt frie og udisciplinerede del af træningen med bolden sluttede efter en times tid, hvorefter træner Duus beordrede sit mandskab op i en stor cirkel. Hver spiller stod nu på en  “post” som kunne være englehop, sit-ups, vægtløftning og andre discipliner. Spillerne udøvede nu disciplinen på hver “post” i et godt minuts tid med fuld intensitet. Derefter en kort pause til alle hvorefter Duus kommanderede spillerne en tur til side i cirklen til næste “post”.

Således kom alle spillerne gennem alle posterne. Det var et spektakulært skue, at se spillerne hoppe og springe og løfte og jumpe med god intensitet i begyndelsen. Men efter nogle forskellige stationer, kunne man sagtens se, at anstrengelserne virkeligt begyndte at tære på kræfterne og de forskellige øvelser blev lidt mindre intense efter en lille times tid mens sveden sprang fra spillerne.

Et par timers træning er nu overstået og spillerne går mod omklædningsrummet for at slappe af og få vasket sveden af. Der pjattes mellem spillerne på vej og inde i omklædningsrummet og det er tydeligt at der er en rigtig god stemning i truppen.

Vi får en snak med tilbagevendte Steffen Klarskov om hvad der sker efter sidste dommerfløjt og sæsonen slutter. “Man vinder eller taber den sidste kamp og så kommer der som regel et par uger hvor man lige kobler lidt af,” siger han om den første tid.

“Så kommer man hen til omkring starten af maj og begynder at træne igen, selvom man måske endnu ikke ved hvor man skal spille,” forklarer han. “Selv begyndte jeg lidt for mig selv indtil kontrakten var på plads før jeg kom herned. og mens kontrakterne begynder at rulle ind, så begynder spillerne også at rulle ind.”

Klarskov fortæller også, at spillere der er på vej væk sommetider træner med. “Krag som er på vej til Sverige er et eksempel.”

Vi spørger forundret Steffen, om der slet ikke er noget der hedder sommerferie… “Jo, ofte lægger man den midt i juli men det er jo ikke alle der har ferie på det tidspunkt, så der er faktisk lidt aktivitet henover hele sommeren. Men typisk møder man ind igen i slutningen af juli og giver den fuld gas frem mod sæsonstarten.”

“Men er der slet ikke noget sommerhygge og lir som vi andre nyder gennem sommeren,” spørger vi så…

“Jo-jo,” smiler Klarskov. “Vi giver den jo gas hernede om eftermiddagen og så står den selvfølgeligt også på hygge, grill og lidt vin i week-enderne,” afslører han.  “Man kan jo altid gøre tingene med måde,” slår han dog fast.

Klarskov fortæller også, at der indtræder en god følelse når man starter sommertræningen op. “Det er jo ofte en flok kendte ansigter man møder. Man er jo sammen i 8-9 måneder og så er det måske rart lige at få nogle uger væk fra hinanden,” siger han dog. “Men der er jo mange der alligevel mødes sammen på kryds og tværs alligevel og hygger sig i mellemtiden,” siger han. “Men der er dog smil på læben når vi allesammen mødes igen til sommertræningen og folk er glade for at se hinanden. Der kommer måske nye ansigter i truppen og dem sørger vi så for at tage godt imod.”

Dén prøver vi lige at vende om, og spørger Klarskov, om hvordan man ser på spillere der pludseligt forlader truppen og bryder ud af sammenholdet… Er det nogle ‘forrædere’…?

“Hvilke følelser man har omkring det, kommer jo lidt an på hvor tæt man er på personen,” forklarer han. “Der er jo mange der skifter på kryds og tværs hvilket jo kan have mange forskellige årsager. Og så er man jo meget tæt her i ‘hockey-Danmark’. Mange har spillet sammen på ungdomslandsholdene og i forskellige klubber, så der er altid smil på læben før og efter kampene når vi mødes. Men når vi mødes på isen, så er der ikke noget der hedder venskab,” afslører han.

“Men efter kampen, giver man håndslag og snakker lidt om hvordan det går… Vi er jo den der lille familie,” smiler han.  Så der er ikke den der følelse af, at en person er brudt ud af fællesskabet, når han forlader klubben. “Det er vi for professionelle til,” siger han. “Folk får nogle tilbud og tager nogle chancer i karrieren,” fortsætter han. “Det har vi fuld forståelse for.”

Klarskov har jo selv i den grad prøvet at være i rollen som ‘udbryderen’ flere gange og skal nu igen – lykkeligvis – spille for Rødovre. “Det glæder jeg mig sindssygt meget til,” smiler han. “Jeg elsker at spille her… føler mig hjemme… og ehh, ja – det er nogle dejlige gutter derinde i omklædningsrummet. Og så elsker jeg at spille i Arenaen over for de fantastiske tilhængere. Så det glæder jeg mig til,” slutter han og går tilbage til omklædningsrummet der genlyder af latter og højt pumpende og infernalsk musik mens drengene bader færdigt.

Og imens, tager undertegnede hjem og gør klar til en kold flaske Lambrusco og hygge omkring grillen.

Jo, det er en dejlig sommer i en dejlig by. Og vi ser sammen med spillerne frem til den kommende sæson og øsker jer allesammen en rigtig god sommer…!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail