stigmolleriarenaen

 

Man kan blive vidne til optræden af en af de absolut implicerede i dansk musikhistorie når vi kan præsentere Stig Møller i foyeren fredag aften til kvartfinalekamp 4 i årets slutspil.

Kender man Brøndby IF så kender man også Stig Møller og sangen “Sikken dejlig dag det er i dag” som på en-eller-anden måde er blevet synonym med fodboldklubben fra Vestegnen. Nu vil den gamle hippie-konge lade samme strofer lyde for Mighty Bulls’ publikum fredag aften i Arenaen. Stig Møller har særlig aktualitet nu, hvor filmen “Steppeulven” har biograf-premiere. Han var nemlig en af de bærende kræfter i bandet Steppeulvene men blev måske mest kendt i videre kredse i hans og Kim Larsens fritidsband ‘Starfuckers’ hvor numre som “Gør mig varm” og “To sjæle” nok var hans mest kendte. Skiven “Vogt Dem for efterligninger” med Starfuckers står således også solidt på undertegnedes musikhylde.

Stig Møller (født 2. november 1945 i København) er en dansk sanger, guitarist og sangskriver.

Stig Møller startede tidligt i tresserne med pigtrådsmusikken i både Blackbeat og Les Rivals, kom senere med i Steppeulvene efter en tid som folkesanger. Steppeulvene udgav i deres korte levetid et album Hip.

Efter Steppeulvene mødte Stig Møller Christian Siewert og Flemming Quist Møller i grupperne Kajs Camping og Dødens Pølse, det blev en tid med bl.a. samba (sangen Samba hed tidligere “kusse”, men efter en klage fra en frue blev ordet “kusse” lavet om til samba.) og bossa nova.

Efter Thylejren kom Stig Møller med i Skousen & Ingemann og i Kim Larsens fritidsband Starfuckers. Op igennem 1980´erne optrådte Stig Møller også som en del af bandet Flinkeskolen, men også som solist.

I dag optræder Stig Møller jævnligt på caféen Drop Inn i København, hvor han sammen med vennen Peter Ingemann (Young Flowers, Skousen & Ingemann, Røde Mor) fremfører klassiske hits af bl.a. Steppeulvene, Young Flowers, Skousen & Ingemann, samt fra Møllers solokarriere.

/Wikipedia

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail