rmb-baenken

Tidligere i dag præsenterede Rødovre Mighty Bulls backen David Suvanto som tilgang til den kommende sæsons hold, der nu består af to målmænd, otte backer og tretten forwards. Med tilføjelsen af den svenske back, så er truppen, som Mighty Bulls starter op med, på plads.

Sportschef Jørgen Illemann om den kommende sæsons hold:

– Både Magnus og jeg er super tilfredse med det hold, som det er lykkedes at få samlet ud fra budgettet. Vi er af den opfattelse, at det er svært at gøre den meget bedre eller stærkere, når vi skal lande 23 spillere med dét, som vi har haft til rådighed. Vores budget er ikke, som jeg har set fejlciteret nogle steder, ”markant højere” end sidste år, men dog en smule højere. Vi har gentegnet med mange spillere, fordi vi har været rigtig tilfredse med dem, men det koster jo også, når de har leveret en – eller flere – gode sæsoner, så det går nogenlunde op, fortæller sportschefen.

– Vi kommer til at stille med fire rigtig stærke kæder. Vi har danske A-landsholdsspillere, der er U20-landsholdsspillere, U18-landsholdsspillere, og så er der en rigtig go’ stabil stamme af danske spillere, som alle har et rigtig højt dansk liganiveau, og som jeg ved, der er en del andre Metal Liga-klubber, der er ret ”misundelige” over, fortæller Illemann og forsætter:

– Mange af dem har efterhånden masser af erfaring med et CV på minimum +250 ligakampe. Dette suppleret med et par gode importbacker, som begge har erfaring med Metal Ligaen for henholdsvis Gentofte og Rungsted, så de ved, hvad de går ind til og hvad der kræves af dem.  På målmandsposten har vi et godt mix, hvor vi alle ved og har set, at en Stefan Ridderwall holder høj Metal Liga-klasse, og samtidig vil være en rigtig god sparringspartner og mentor for en fremtidens målmand; William Rørth.

Rødovre bliver ét af de hold Metal Liga-hold med færrest udenlandske navne på holdkortet. Dette ”skyldes” både den stærke danskerstamme og derudover også priserne på udenlandsk kvalitet – for det skal være kvalitet:

– Jeg ved godt, at nogle fans, gerne havde set nogle flere imports, men man skal huske på, at det ikke bare handler om at tage nogle imports, bare fordi de har et udenlandsk pas. Skal du hente imports, som skal gøre en markant forskel, på vores hold, kommer man hurtigt af med mellem 300-400.000 kr., når der skal indregnes lejligheder, transferkort, flyrejser frem og tilbage, løn, bil, bonus og andet ind, og der er vi ikke endnu, rent økonomisk. Så er der i hvert fald ikke 23 spillere, når sæsonen starter, hvilket har været af høj prioritet for Magnus, så vi kan spille med fire stærke kæder i kampene.

– Vi er stadig i en genopbygningsfase, og det bliver da helt klart bedre og bedre år for år, men det tager tid, og man er nødt til at forstå, at man bare ikke samler pengene op i en baghave. Der knokles hver dag på kontoret, for at gøre spillerbudgettet bedre og bedre år for år.

– Samtidig er rammerne og vilkårene, uden for isen, blevet opgraderet med et væsentlig bedre setup, hvilket jo også koster penge. Det har været en nødvendighed i bestræbelserne på, at spillerne har bedre behandlingsmuligheder, og har mulighed for at restituere bedre og hurtigere, samtidig med, at vi håber på, at det minimerer antallet af belastningsskader, fortæller Illemann.

Med under en måned til første træningskamp er det så små begyndt at krible i kroppen hos både sportschefen, trænerteamet og i spillertruppen. D. 14. september starter Metal Ligaen, når SønderjyskE kommer på besøg i Rødovre. Det bliver forhåbentlig med masser af fans på lægterne, og lige nu ligger sæsonkortsalget knap 10% højere end samme tidspunkt sidste år.

Og der er da heller ingen tvivl hos sportschefen om, hvor meget opbakningen er vigtig for holdet:

– Der er ingen i eller omkring klubben, der er det mindste i tvivl om, hvad vores fans betyder for drengene. Vi ved også, at mange af de gæstende hold, synes det er rigtig svært at spille i Rødovre. En stor del af dette skal tilskrives vores fans, som både lægger et enormt pres på modstanderne, samtidig med de driver vores hold fremover isen – selv når det ser sværest ud. De har vundet mange point med holdet i Rødovre Skøjte Arena gennem tiden, lyder det taknemmeligt fra ham.

Spillertruppen møder ind til første træning efter ferie mandag d. 30. og derefter starter is-træningen frem mod sæsonstart. Det endelige kampprogram til den kommende sæson er netop modtaget og lægges online inden for den nærmeste fremtid.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail