Holdets nye cheftræner ser frem mod sæsonstarten // Foto: Steen M.

På fredag starter Metal Ligaen op til endnu en omgang og premierekampen bliver på hjemmebane i Rødovre Centrum Arena. Vi skal byde velkommen til Odense Bulldogs, der tager turen over Storebælt til starten på 2019/20-sæsonen.

Spillerne har de seneste måneder arbejdet hårdt på at få kondition, fysik og et nyt spilsystem på plads, hvilket også er blevet testet i træningskampene. Rødovres nye cheftræner Riku-Petteri Lehtonen om sæsonoptakten:

– Jeg synes, at pre-season er gået ganske udmærket. Det har været hårdt for spillerne med lange træningspas, meget nyt at lære, nye trænere og nye holdkammerater, men de har vist høj arbejdsmoral.

– Vi har spillet mod nogle gode hold og de par kampe, som vi har tabt, har vist os, hvor vi skal blive bedre og hvad vi skal træne mere. Kampene, som vi har vundet, har vist os, at når vi arbejder sammen som et hold, så har vi altid en chance for at vinde, lige meget hvem vi møder, fortæller han.

Træningskampene sluttede af med opgør mod det finske topligahold TPS, som Tyrene vandt 3-2 over efter straffeslag. Herudover blev det til en sejr og et nederlag mod både SønderjyskE og Rungsted.

– Jeg er godt tilfreds med, hvor vi er nu. Vi har stadig nogle ting, som vi ikke har trænet endnu, men det bekymrer mig ikke. Vi tager ét skridt af gangen til at blive bedre og bedre. Der er altid noget, som vi kan forbedre, fortæller han.

Nu gælder det så de alvorlige kampe, når der tages hul på grundspillet:

– Jeg kender ikke så meget til Odense, men det er min indstilling, at vi skal forberede os godt, så vi er fysisk og mentalt klar til at spille. Vi skal gå efter at vinde alle kampe, og vi skal respektere vores modstandere, men skal aldrig tage noget for givet eller være skræmte. Nu når de vigtige kampe starter, så skal vi vise alle, hvor stærkt vores hold er og kan være, fortæller han og sætter ord på, hvad Rødovre-fansene kan forvente:

– Vi skal være et hold, som spiller med høj fart, hårdt arbejde og som aldrig giver op.

De seneste sæsoners kaptajn Morten Andreasen har som bekendt indstillet karrieren og er nu at finde i boksen som assistenttræner for Lehtonen. Derfor har én af opgaverne i august også været at finde holdets nye kaptajn, og valget er faldet på holdets alderspræsident, der ikke bare har masser af erfaring, men også er en naturlig og stærk leder:

– Teemu Virtala bliver kaptajnen og Steffen Klarskov, Kasper Jensen og Nicklas Carlsen bliver assisterende kaptajner. Normalt er jeg mest til at have en ”lokal spiller” som kaptajn, men jeg føler, at Teemu er det oplagte og det rigtige valg for os, fortæller han og tilføjer, at spillerne selv har været med i processen til at vælge assistenterne.

Spillertruppen er næsten fit for fight og med tilføjelsen af Frederik Kaels i dag tæller den 23 mand.

– Lige nu har vi kun én spiller, der ikke er kampklar og det er Kasper Jensen, der desværre kommer til at sidde ude i noget tid, slutter han.

Kampstart på fredag er kl. 19.00 og dørene åbner kl. 18.00.

Efter kampen er der trøjeauktion på Hockey Stars-trøjerne samt ”happy hour” for sæsonkortholdere. Læs mere om auktionen her.

Sæsonkortholdere, som endnu ikke har hentet deres sæsonkort, kan afhente det i indgangen før kampen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail